Internet of Things – Niveaumeting Sensors

Voor een Zeewater transporteur zijn we een Dashboard aan het ontwikkelen waarmee de Transporteur het waterniveau van al zijn voorraadtanks ‘realtime’ kan inzien. Deze watertanks staan verspreid door het land bij zijn klanten. Doordat we nu de tankinhoud inzichtelijk maken, kan de transporteur plannen wanneer een tank bijgevuld kan worden. Dit voorkomt ad hoc aanvragen die je planning verstoren “mijn tank is leeg, kan je hem vandaag vullen?” en bovendien zorgt het ervoor dat een klant nooit meer met een lege tank wordt geconfronteerd. Met ons Dashboard kan de transporteur zien welke klanten het eerst bijgevuld moeten worden, en welke klanten het beste gecombineerd kunnen worden (twee halve vrachten bijv.) We gebruiken Afstandssensoren die de afstand meten tot het wateroppervlak. via LoRa netwerk (KPN) en/of NB-IoT netwerk (t-Mobile) kunnen we deze sensoren koppelen aan onze server. Onze server vertaald aan de hand van de instellingen de hoeveel mm afstand naar aantal kuubs vrije inhoud en daarmee de resterende inhoud water.

Via EmailAlerts wordt de Transporteur op de hoogte gesteld als een watertank onder de xx% (20% bijv, instelbaar) inhoud komt. Ook de betreffende klant heeft toegang tot het dashboard, maar kan daar alleen zijn eigen tanks inzien. Via statistiek kunnen we ook het totaal cummulatief geleverde hoeveelheid zeewater tonen aan de eind gebruiker.

Heeft u ook een project of installatie waarbij u op afstand de conditie wil monitoren? Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.